ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

ποταμός Τάνος, στο δρόμο για τη Μονή Προδρόμου στην ΠερδικόβρυσηΑπό το Καστρί παίρνουμε το δρόμο για Ωριά. Αν ερχόμαστε από Αγ. Πέτρο, στρίβουμε δεξιά στην άσφαλτο πριν το εκκλησάκι του Αγ.Αθανασίου. Καθώς κατηφορίζουμε για Ωριά, αντικρύζουμε το κάστρο της Ωριας, περνάμε το χωριό και συνεχίζουμε για Καράτουλα. Παρακάτω περνάμε τη Νέα Χώρα και συνεχίζουμε για Περδικόβρυση. Έχουμε δυο εξαιρετικές εκπλήξεις. Μέσα από την Περδικόβρυση απολαμβάνουμε μια υπέροχη θέα της ιστορικής Ι.Μονής Προδρόμου που είναι χτισμένη στο γκρεμό, στην απέναντι μεριά του φαραγγιού.
Ο χωματόδρομος 4 χιλιομέτρων που οδηγεί στη μονή, είναι εξαιρετικά βατός. Ξεκινάει λίγο μετά τη Νέα Χώρα, δεξιά. Στο πρώτο χιλιόμετρο του χωματόδρομου συναντάμε άλλη μια έκπληξη: ο δρόμος περνάει μέσα από τον Τάνο ποταμό.
Αφήνουμε το αυτοκίνητο στην απέναντι όχθη και βαδίζουμε στην όχθη του Τάνου αντίθετα στο ρεύμα. Μπορούμε να περπατάμε για ώρες δίπλα στο νερό σε σχετικά βατό έδαφος. Αν αφήσουμε το ποτάμι, μπορούμε να συνεχίσουμε με το αυτοκίνητο για άλλα 3 χμ. χωματόδρομο μέχρι τη Μονή Προδρόμου, όπου ο δρόμος τελειώνει. Από τη Μονή έχουμε μια εξαιρετική θέα στο φαράγγι και στην Περδικόβρυση απέναντι.

Μονή Προδρόμου, πάνω στο γκρεμό, απέναντι από την Περδικόβρυση
Περδικόβρυση

Ωριά

εποχή κυνηγιού και το θήραμα ενός φίλου στον Αγ Πέτρο

Λεπίδα
Αη Γιάννης, στο βάθος η Ορεινή Μελιγού

Αγ Πέτρος

ο ψήστης

οι αστροφωτογράφοι προετοιμάζονται,
η βραδιά θα είναι μεγάλη και καρποφόρα

η ψυχή των εξορμήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

slideshow

(κλικ στο μικρό Χ πάνω δεξιά για να παίξει)