Οκτώβριος 2008

Λόγω καιρικών συνθηκών η συγκομιδή ήταν φτωχή σε Μessier και NGC, αλλά πλούσια σε εικόνες, εκδρομές και ...κάστανα!


στην Καστάνιτσα

Η Καστάνιτσα είναι χτισμένη σε διάσελο. Ένα παλιό κάστρο δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο του χωριού. Πυκνά δάση καστανιάς την περιβάλλουν. Το χωριό δίνει εξαιρετικές εικόνες είτε πάνω από το κάστρο, είτε από το δρόμο που οδηγεί στον Πραστό, είτε από τον άλλο που οδηγεί στη Σίταινα, είτε από τον κεντρικό που φέρνει από τον Αγ.Πέτρο.
Σήμα κατατεθέν εδώ είναι το κάστανο και ό,τι γίνεται με κάστανο: γλυκό του κουταλιού, σοκολατένιο κάστανο μέχρι και χοιρινό με κάστανο. Τα καλντερίμια και οι πέτρινες αυλές κρύβουν εκπλήξεις: μια ανθοστοιχία, ένα γραφικό παράθυρο, μια ματιά στο φαράγγι. Το φαγητό εδώ είναι απαράμηλο, ο καφές μερκλήδικος και το γλυκό του κουταλιού άλλος ένας λόγος να ξανάρθετε.
στρην κορυφή (1700 μέτρα+)


ο προφήτης Ηλίας
και τα off-road
στις Καρυές
κούροι και καρυάτιδες
καστανοδάσος
Πραστός
Ο Πραστός είναι ένα χωριό-λιμέρι. Από εδώ αφορμούσαν οι καπεταναίοι της επανάσττασης του 1821. Το χωριό ήταν δυσπρόσιτο (όχι σήμερα με την άσφαλτο) και αριθμεί 5-6 μονίμους κατοίκους. Έχει πολλά παλιά (μισογκρεμισμένα) αρχοντικά με καμάρες και τοξοτά παράθυρα. Τα τελευταία χρόνια πολλά επισκευάζονται. Ο ιστορικός καθεδρικός ναός του χωριού έχει καεί από τους Τούρκους, αργότερα από τους Γερμανούς και χάσκει ακόμη και σήμερα σαν ανοιχτή πληγή. Νερό θα πιείτε από τις βρύσες του χωριού και καφέ στο μοναδικό καφενεδάκι του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

slideshow

(κλικ στο μικρό Χ πάνω δεξιά για να παίξει)